Mental träning

Vi vet att våra tankar och känslor har betydelse för hur vi mår och hur vi fungerar. Mental träning är en långsiktig, systematisk och noga utprovad metod då vi tränar just de inre processerna. Syftet är alltid att fungera och må bättre utifrån sina egna förutsättningar.

Metoden är utarbetad av Lars-Erik Uneståhl som främst startade inom idrotten men som även har utvecklat program som passar för alla. Idag är den mentala träningen fullt etablerad som ett verktyg inom många olika områden, till exempel inom näringslivet, hälsovården och skolan.

Träningen startar alltid med att komma ner i grundspänning, sedan tränas också självkänsla, attityd och koncentration. Träningen ger dig en stressbuffert, inre balans och en känsla av egenkontroll.

När du visualiserar så ser du dig själv i olika kommande situationer. Du ställer in kropp och sinne på att uppfylla det du vill ska hända. Vårt nervsystem kan inte känna skillnad på tänkta tankar eller verklighet och lägger därför in det du önskar som ”minnen av framtiden” i hjärnan.

Kvaliteten på våra tankar bestämmer kvaliteten på våra liv. Det innebär att vi har otroliga möjligheter och det du tänker på och fäster din uppmärksamhet på får du mer utav, det växer. Du kan använda den mentala träningen för att skapa den framtid som du själv vill ha.

Välkommen att höra av dig för frågor eller bokningar här.

"Om du inte vet vart du ska så är risken stor att du hamnar någon annanstans"
- Laurence Peters

Kundutlåtanden

“Jag känner mig lugnare och har förlängt tiden tills den inneboende stressen ger sig till känna. Tina är mycket pedagogisk, förklarar, visar och ger utrymme för frågor och funderingar. Jag som "kan" ämnet märker att Tina är mycket kunnig och delar med sig på ett bra sätt.”
Fd. Förvaltningschef, Lidköpings Kommun
“Nu har jag förstått att jag tidigare satt otydliga och icke mätbara mål. Nu försöker jag också att lyfta fram det som är positivt och fokusera på det och vara mer tacksam. Jag har blivit medveten om spänningar i kroppen och lärt mig att bättre slappna av.”
Vårdbiträde, Lidköpings Kommun
“Jag är bättre på att fokusera på det viktiga. Jag har sänkt mina värden till det bättre. Jag känner mig mycket lugnare och gladare.”
Förskolelärare, Lidköpings Kommun